Muscle Meat review

Hoe hard je je ook uitslooft in de sportschool, zonder de juiste voeding is spiermassa kweken of vet kwijtraken zo goed als onmogelijk. Dit is dan ook waarom voeding zo’n belangrijk deel van de dagelijkse routine van fanatieke sporters is. Je kan natuurlijk emmers vol supplementen naar binnen werken, maar het kan ook anders. Om je te helpen de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnen te krijgen verkoopt Muscle Meat vlees, groentes, koolhydraten en meer in afgemeten hoeveelheden én bezorgen ze het bij je thuis. Benieuwd naar mijn ervaringen met het online bestellen van kilo’s kip en vis? Lees dan snel de onderstaande Muscle Meat review!

Muscle Meat screenshot

Muscle Meat review: Wat is Muscle Meat?

De webshop Muscle Meat is opgericht door Olivier, Rein (broers) en Yvette. Fanatieke bodybuilders cq sporters aangevuld met een dame uit een slagersfamilie. De website is een reactie op hun eigen behoefte om goedkoop kwaliteitsvlees te kopen, zonder overgeleverd te zijn aan de supermarkt aanbiedingen van plofkippen die vol water gespoten zijn.

Begonnen vanuit een grote vriezer thuis van waaruit vlees aan vrienden en kennissen van de sportschool geleverd werd, is Muscle Meat nu uitgegroeid tot een onderneming van formaat. Door het gebruik van speciaal verpakkingsmateriaal kunnen bevroren producten tegenwoordig door het hele land per post worden verzonden. Ook is de selectie vlees in de laatste jaren uitgebreid met allerlei voedingsmiddelen specifiek geselecteerd voor de sporter.

Muscle Meat review: De website

Muscle Meat is absoluut niet de meest overzichtelijke webshop die er bestaat, maar met een beetje zoeken vindt je er alles wat je nodig zou kunnen hebben. Op de voorpagina vindt je alle nieuwste producten, maar waar je echt moet zijn is links onder in de website waar je de categorieën vindt. Waarom ze deze niet bovenaan de website of in ieder geval bovenaan de linker kolom geplaatst hebben is me een raadsel, maar heel lang zoeken was het gelukkig niet.

Alle producten van Muscle Meat zijn in te delen in twee categorieën: Bevroren en niet-bevroren. Daarbinnen vind je alle vormen van proteïne, zoals vlees en vis, bij elkaar, alsook de koolhydraten in de vorm van aardappelen, rijst, etc en de groenten en fruit. Ze verkopen overigens ook complete maaltijden als je het jezelf ècht heel gemakkelijk wilt maken.

Interessant in de sectie non-diepvries zijn de sauzen, kruiden en handige magnetron bakjes en bestek.

Muscle Meat review: Bevroren vlees en vis

Muscle Meat - Kipfilet

De reden dat ik zelf bij Muscle Meat uitkwam was absoluut het vlees. Als je op je voeding wilt gaan letten en macro’s (voedingsstoffen) bij wilt gaan houden is het belangrijk om te weten wat en hoeveel je precies eet. In plaats van in de weer gaan met een weegschaal bestel je bij Muscle Meat bevroren vlees en vis in afgemeten hoeveelheden. Zo bestelde ik onlangs bijvoorbeeld 5 kilo kipfilet die in losse filets van 190-210 gram bezorgd werd. Zo reken ik bij maaltijden simpelweg met het gemiddelde gewicht van 200 gram per kipfilet en bespaar ik mezelf het afwegen.

Los van het gemak van zo een kipfilet uit de vriezer pakken en exact weten wat je aan voedingsstoffen binnen krijgt, is het vlees bij Muscle Meat goedkoop. Ik betaalde omgerekend 5,85 per kilo kipfilet, maar kreeg daarvoor kipfilets waar je geen pezen en andere rommel meer uit hoeft te snijden. Daarnaast was het vlees steviger doordat er geen water ingespoten is. Na het bakken bleef er dus veel meer vlees over.

De visfilets, worden ook bezorgd in porties die allemaal (ongeveer) hetzelfde wegen. Toen ik onlangs mijn bestelling vlees en vis controleerde op gewicht waren de variaties tussen de afzonderlijke stukken echt minimaal. Wederom is ook hier de prijs bijzonder concurrerend in vergelijking met de supermarkt, waar je vaak meer voor minder betaald.

Muscle Meat review: Bevroren groente

Muscle Meat - GoldmixVoorgekookte groentes die ingevroren zijn op exact het goede moment om voor een stevige bite en de beste smaak te zorgen. Muscle Meat wint de vergelijking met ingevroren groentes van de supermarkt hier zonder moeite, ook al is er geen prijsvoordeel vergeleken met ingevroren supermarkt groentes. De groentes van de supermarkt moet je namelijk nog zelf gaan koken, terwijl de Muscle Meat groentes kant en klaar worden aangeleverd. Ontdooien en opeten!

Muscle Meat review: Overige producten

Naast de bevroren vis, vlees en groentes kan je bij Muscle Meat ook allerlei bronnen van koolhydraten laten bezorgen. Aardappelen, rijst, pasta, bonen en brood worden los ingevroren en kant en klaar bezorgd. Hierdoor pak je gemakkelijk de juiste hoeveelheid uit de vriezer en heb je snel de juiste voedingsstoffen op je bord. Nadeel is hierbij wel dat deze per kg (veel) meer kosten dan in de supermarkt, waardoor je in veel gevallen wellicht beter naar de supermarkt kan gaan en thuis grote hoeveelheden in één keer kan koken. Vindt je het niet erg om te betalen voor gemak? Dan is dit een prima manier om aan je koolhydraten te komen.

Mijn Muscle Meat Bestelling

Muscle Meat - Order

Ik sport al (heel) lang en heb in al die tijd eigenlijk nooit op mijn voeding gelet. Gevolg is dat ik beresterk ben, maar ook laagje berenvet heb waarmee ik de winterslaap wel een paar jaar door zou moeten komen. Onlangs heb ik dus besloten om me er toch maar aan te gaan wagen: Op m’n voeding letten.

Het opstellen van een voedingsschema was een hele klus, maar werd een stuk gemakkelijker toen ik Muscle Meat ontdekte. De exacte voedingsstoffen in een kipfilet of 100g bloemkool weten is toch wel heel erg handig als je met enige nauwkeurigheid wil bijhouden wat je zoal binnenkrijgt. Ik heb mijn eerste voedingsschema ooit dan ook opgesteld met behulp van een hele lading Muscle Meat producten. Dit was mijn eerste bestelling:

De doos werd bezorgd toen ik niet thuis was. Aangezien het onmogelijk is om kinderen van 1 en 3 jaar oud bij een grote doos weg te houden hebben zij deze opengemaakt. Alles was nog stijfbevroren, netjes ingepakt en kon zo de vriezer in. Gisterenavond heb ik het een en ander weer uit de vriezer gehaald voor mijn allereerste meal-prep ooit.

Muscle Meat - Mealprep

Eerste indrukken:

 • Ik heb zowel de kipfilets als de makreel en de pangasius in de oven gebakken met een klein beetje kip-, cq viskruiden. Alles kwam er sappig en smaakvol uit, waarbij vooral de kip me echt verbaasde. Ik had niet het idee dat er iets mis was met de kip die ik in de supermarkt kocht totdat ik zag hoe de kip van Muscle Meat uit de oven kwam. Steviger, sappiger, smaakvoller.
 • Voorgekookte losse groentes zijn bijzonder handig. Ik gooi simpelweg een handje op een weegschaal tot ik de juiste hoeveelheid heb, gooi het bij de rest van m’n eten in een schaaltje en knal het de volgende dag (heel kort) in de magnetron. Smaakte uitstekend.

Muscle Meat smaakt naar meer

Ik kan met mijn huidige bestelling nog wel een weekje of twee vooruit, maar ik kijk nu al uit naar de volgende keer. Op het wenslijstje:

 • De kant-en-klare kip: Schijn je op dezelfde manier als de voorgekookte groentes uit de vriezer in je magnetronbakje te kunnen gooien. Zou een gigantische time-saver zijn.
 • De burgers. Ik hou van burgers.
 • Muscle Meat beefjerky. Beste tussendoortje dat er is.
 • Zoete aardappel blokjes voor een beetje afwisseling na 2 weken 2 keer per dag rijst.

Muscle Meat

Muscle Meat
9.1

AANBOD

9.5/10

KWALITEIT

9.5/10

PRIJS

8.5/10

SERVICE

9.0/10

Pros

 • Kipfilet van slagerskwaliteit
 • Makkelijk en snel thuisbezorgd
 • Al afgewogen/afgemeten
 • Snelle levering

Cons

 • Koolhydraten relatief duur

Also published on Medium.

You may also like...

Laat me weten wat je denkt!