De Beste TV Series Van Deze Winter – 2015

Ik ben geen fan van cardio. Niet omdat het niet nuttig is (dat is het wel), maar omdat ik me stierlijk verveel tijdens het rennen, fietsen, roeien of trainen op de elliptical machine. Buiten hardlopen kan nog wel leuk zijn met behulp van een hardloop app zoals Zombies, Run, maar zodra de dagen korter en kouder worden doe ik m’n cardio toch liever gewoon in de sportschool. Ik heb echter een manier gevonden om me ook tijdens dat uurtje hardlopen of fietsen niet te vervelen: Mijn iPad, m’n oordopjes en héél veel series.

Dit zijn de beste tv series van deze winter, die me tijdens m’n cardio steevast gezelschap houden:

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.

beste tv series winter 2015

IMDB Rating: 7,5 / 10
Mijn Rating: 9,5 / 10

Agents of Shield gaat deze winter haar derde seizoen in. De eerste televisie serie van Marvel die plaatsvind in het MCU (Marvel Cinematic Universe, waar ook de Marvel films zich afspelen) begon niet bijster sterk. Het eerste seizoen kenmerkte zich door keer op keer te vervallen in cliché’s en op momenten simpelweg saai te zijn. Dit was halverwege het eerste seizoen echter verleden tijd. Vanaf seizoen twee is de serie in een stroomversnelling geraakt en is het, met stip, mijn favoriete 45 minuten televisie van de week. Omdat veel kijkers voor het einde van seizoen al afhaakten heeft de serie op IMDB een middelmatige 7,5, maar volhouders worden nu beloond met uitstekende televisie. Dit is ook te zien aan de beoordelingen van de nieuwere afleveringen op IMDB die daar steevast een 9 of meer scoren. Absoluut een van de beste tv series van de winter van 2015.

Een aanrader voor:
Fans van Marvel, Comicboek lezers, Fans van bovenmenselijke actie met regelmatig een komische noot

Gotham

beste tv serie winter gotham

IMDB Rating: 8,0 / 10
Mijn Rating: 8,5 / 10

Gotham draait om Gotham City, de stad uit de Batman comics en films, maar speelt zich af vóór Batman. We volgen de opkomst van Commissioner Gordon, die ook in de Batman films en comics een grote rol zal spelen, maar zien tegelijkertijd de ontstaansgeschiedenis van karakters als de Penguin (op briljante wijze neergezet door acteur Robin Lord Taylor), Catwoman, The Riddler en meer. De jonge Bruce Wayne speelt ook een rol die gaandeweg de serie van groter belang lijkt te worden voor de hoofdlijnen van het verhaal. In het eerste seizoen leek de serie nog op zoek naar een eigen stijl, maar met het net begonnen seizoen 2 gaan alle stoppen los. De serie is in dit nieuwe seizoen het best te beschrijven als een mix tussen een Gotische versie van de Batman serie van de jaren ’60 gemixt met de gewelddadige, duistere kijk op de serie die Christopher Nolan met de Batman Begins trilogie in de bioscopen toonde.

Een aanrader voor:
Fans van DC Comics, Liefhebbers van Christopher Nolan’s gewelddadige kijk op de Batman franchise, Iedereen die zich afvraagt hoe Catwoman er als kleptomaniche tiener uit zou zien

Arrow / The Flash

beste tv series winter arrow flash

IMDB Rating: 8,1 / 10 & 8,3 / 10
Mijn Rating: 8,5 / 10

Arrow en The Flash spelen zich in een gezamenlijke wereld af en er is dan ook veel overlap van verhaallijnen en karakters. Het kijken van enkel The Flash of enkel Arrow is dan ook niet echt een optie, maar een straf is dat allerminst: Het zijn allebei geweldig leuke series die iedereen die graag een luchtigere kijk op de DC comics ziet daarin volledig tegemoet komt. Arrow draait om Oliver Queen, een rijkeluiszoon die na een schipbreuk op een niet-zo-onbewoond eiland terugkeert als afgetrainde, pijl-en-boog-schietende superheld The Arrow. In een van de afleveringen van The Arrow ontmoeten we Barry Allen, die tijdens de explosie van een ontplofte deeltjesversneller door de bliksem wordt geraakt en 9 maanden later uit een coma ontwaakt met superkrachten: De forensisch expert van de politie van Central City kan zich ineens met een bovenmenselijke snelheid voortbewegen. Beide series zijn stukken luchtiger dan wat we gewend zijn van de verfilmingen van DC Comics, maar Arrow heeft duidelijk een iets duistere, serieuze sfeer waar het in The Flash vaak toch vooral een groot feest is.

Een aanrader voor:
Fans van DC Comics, Mensen die Christopher Nolan’s Batman toch vooral erg deprimerend vonden

Brooklyn Nine-Nine

Beste Tv Series Winter Brooklyn Nine Nine

IMDB Rating: 8,3 / 10
Mijn Rating: 9,0 / 10

Brooklyn Nine Nine is een komische politie serie die draait om het 99e politie district van Brooklyn, New York. Hoofdrolspeler Andy Samberg, hiervoor vooral bekend van Saturday Night Live, speelt rechercheur Jake Peralta. Een onvolwassen, maar getalenteerde rechercheur die tussen het oplossen van zaken door veel flirt met collega Amy Santiago en botst met zijn leidinggevende, Captain Ray Holt. Hoewel de hele cast erg sterk is en de serie vol ‘hardop-lach’ momenten zit, steelt Terry Crews als Terry Jeffords toch vaak de show. Mijn favoriete comedy serie van het moment en een van de beste tv series van de winter van 2015.

Een aanrader voor:
Fans van Saturday Night Live, Mensen die een comedy serie in een ongewone setting kunnen waarderen

The Last Man On Earth

beste tv series winter last man on earth

IMDB Rating: 7,5 / 10
Mijn Rating: 8,5 / 10

Wat zou je doen als je de laatste persoon op aarde was? Zou je van museum naar museum reizen en overal de mooiste kunstwerken vandaag halen om in je woonkamer te hangen? Zou je een babybadje vol tequila gieten en er met een héél lang rietje in gaan liggen? Phil Miller, de hoofdrolspeler van The Last Man On Earth doet al dat en meer. Een serie die op momenten heel grappig is en je op andere momenten vervuld met plaatsvervangende schaamte. (bijvoorbeeld wanneer Phil besluit dat hij niet gaat proberen stromend water aan de gang te krijgen, maar zijn behoefte simpelweg maandenlang vanaf de duikplank in een groot zwembad doet). De IMDB rating lijkt misschien niet te duiden op een van de beste tv series van deze winter, maar dit is vooral een teken van een serie die niet iedereen aan spreekt. Het is een specifiek soort duistere humor die je aan moet spreken.

Een aanrader voor:
Iedereen die ervan droomt de laatste persoon op aarde te zijn, Fans van Will Forte, Mensen die kunnen genieten van een flinke dosis plaatsvervangende schaamte

Limitless

beste tv series winter limitless

IMDB Rating: 8,3 / 10
Mijn Rating: 9,0 / 10

De serie die voortborduurt op de bekende film Limitless. Film niet gezien? Nu kijken. Absolute aanrader. In de serie Limitless volgen we Brian Finch, een ‘nietsnut’ die na het slikken van de smartdrug NZT 12 uur lang hyperintelligent is. Hoe intelligent? Dokters weten niet wat er mis is met zijn zieke vader, maar na 12 uur lang medische boeken lezen heeft Brian genoeg medische kennis om een diagnose te doen. Ook is een metro rit genoeg tijd om Chinees te leren spreken. Bradley Cooper, die de hoofdrol in de gelijknamige film speelde, is co-producent van de serie en figureert ook regelmatig in de serie. De film is nog steeds een van m’n all-time-favorites en dit is volgens mij dan ook een van de beste tv series van de winter van dit jaar.

Een aanrader voor:
Fans van de oorspronkelijke film, Fans van Bradley Cooper, iedereen die ooit een pil heeft willen slikken om even héél erg slim te zijn

Beste TV Series Winter 2015, Overigen

Hoewel bovenstaande series mijn beste tv series deze winter van 2015 zijn, zijn er nog enkele andere series die ik ook trouw volg. Aangezien 30 minuten bewegen niet genoeg blijkt te zijn en ik dus zeker een uur cardio per dag doe, moet ik aardig wat series hebben om te kijken:

  • The Walking Dead: Absoluut een goede serie en ook standaard kijkvoer, maar vaak wel erg deprimerend en uitzichtloos
  • iZombie: Een leuke, frisse kijk op het zombie genre
  • The Blacklist: Een serie die zich vaak probeert te profileren als een thriller, maar toch op z’n leukst is als hersenloze actie serie
  • Heroes Reborn: Heroes, een serie die ongelofelijk sterk begon en vervolgens verviel in een wirwar onsamenhangende verhaallijnen wordt voorgezet in deze nieuwe serie Heroes Reborn. Vooralsnog begint de nieuwe serie erg sterk, maar dat begon de oorspronkelijke Heroes ook, dus ik blijf voorzichtig
  • Modern Family: Niet meer altijd zo grappig als het in eerdere seizoenen geweest is, maar nog steeds een van de beste comedy tv series van deze winter

Ben je het eens met de lijst beste tv series van deze winter? Niet eens? Heb je een persoonlijke lijst met de beste tv series deze winter? Ik hoor graag van je in de comments, op social media of mail me op info@gymnerd.nl!


Also published on Medium.

You may also like...

Laat me weten wat je denkt!